[./index.html]
[./wie-start.html]
[./doelstelling.html]
[./inzameling.html]
[./verkopen.html]
[./tewerkstelling.html]
[./winkels-start.html]
[http://www.dekringwinkel.be]
[./links.html]
[Web Creator] [LMSOFT]

                   streeft de realisatie van een drievoudig doel na:
                        •  door hergebruik de afvalberg verkleinen
                        •  nog bruikbare goederen aan een interessante prijs verkopen
                        •  arbeidsplaatsen creëren

Eerste doelstelling: milieu

Het is dan ook de bedoeling van De KooP om zoveel mogelijk afgedankte, maar herbruikbare goederen een tweede leven te geven. Zo werkt  De KooP actief mee aan een schoner milieu, door het verlagen van de afvalberg.

Tweede doelstelling: tweedehands is degelijk en goedkoop

Waarom nieuw kopen als tweedehands ook nog degelijk is? In de kringloopwinkels vindt u een zeer gevarieerd aanbod van goederen aan lage prijzen. Bovendien kan je elke dag nieuwe dingen in onze winkel ontdekken, want ons aanbod wordt dagelijks aangevuld.

Derde doelstelling: tewerkstelling

De activiteiten van een kringloopcentrum zijn erg arbeidsintensief. Er moet immers ingezameld, opgehaald, gesorteerd, hersteld, opgepoetst en verkocht worden.
Wij als kringloopcentrum, richten ons hiervoor tot werklozen bij wie, ongeacht hun sociaal zekerheidsstatuut, de werklozenproblematiek verzwaard wordt, door een geheel van problemen. Door de inschakeling in dit arbeidsproces creëren wij voor hen reële kansen om werkervaring op te doen en zo uit de "kansarmen-spiraal" te geraken. Ook vrijwilligers zijn bij ons, met behoud van eventuele uitkering, meer dan welkom. Een team van verantwoordelijken en administratieve medewerkers zorgt voor gepaste dossierbehandeling en begeleiding.

  
Kringwinkels 
Genk  3600   Bosdel  36 -  Bilzen 3740  Hasseltsestraat 4 - Tongeren 3700 Gasthuisbosdreef 31