Zeta Pagina


Hier komt informatie over Zeta te staan. Heb je zelf wat nieuwtjes laat het me dan weten dan zal ik die hier ook plaatsen.


Zoals jullie wel vernomen zullen hebben heeft yellowTAB een eerste Release Candidate uitgebracht van Zeta. Ik heb ook een versie aaangeschaft en die nl gekocht op de HCC dagen in Utrecht waar Mensys hun stand had opgezet en daar zelfs enkele laptops uitgestald die Zeta aan het draaien waren.

Normaal zou Bernd Korz, CVO van yellowTAB ook komen maar door de lopende griep heeft hij op het laatste moment moeten afhaken.
De maker van Refraction (Frans Van Nispen) is zelf opgekomen om er wat demonstraties uit te voeren, helaas heb ik die gemist maar heb toch nog een andere gebruiker kunnen bekijken die het programma aan het testen was om zo ook wat demonstraties zelf te kunnen doen.


16-6-2004
15-6-2004
13-6-2004
9-6-2004
8-6-2004
7-6-2004
4-6-2004
26-5-2004
18-2-2004
15-5-2004
10-5-2004
8-5-2004
27-4-2004
25-4-2004
15-4-2004
29-3-2004

Een rapport op BeOSMax over Zeta/yellowTAB op Cebit. Interessante ontwikkenlingen staan ons te wachten als we de schrijver mogen geloven.

Dit is wat ie oa schrijft.

Voor het hele verhaal kan je op BeOSMax.org terecht.


22-3-2004

Foto's van Zeta yellowTAB op CeBit .. kijk vlug even hier.


19-3-2004

Op de website van de duitse BeUsergroup staan een paar aankondigingen die de moeite waard zijn om in het oog te houden. Er zou sprake zijn van java en een eigen webbrowser (eigen voor BeOS dus geen port van mozilla ofd.) Een post op http://www.beusergroup.de zal je meer duidelijk geven. De persoon (Der_Knop) is op bezoek geweest op CeBIT in Hannover en heeft daar op de stand de volgende info weten te bemachtigen .. Java zou zo goed als klaar zijn, er zou nog maar een bug inzitten die het systeem naar de KDL verwijst.

Een eigen browser zou ook zo goed als klaar zijn met ondersteuning van Javascript, Flash en Java. En zou bij het verschijnen van SP4 erbij moeten zijn.

SP4 zou al binenn korte tijd beschikbaar zijn ... afwachten is de boodschap.

Update. De post op het forum is blijkbaar verwijderd want hij is nergens meer te vinden ... waarschijnlijk waren de mensen van yellowTAB nog niet heel tevreden met het posten van deze reactie .. en zullen we dus nog wat langer moeten wachten voor we aan de native browser en java toe zijn. Jammer maar niets aan te doen .. we blijven wel de ontwikkelingen op de voet volgen.


16-3-2004

Het nieuwe SP3 is klaar voor download voor de mensen die Zeta RC1 aangekocht hebben en deze niet ingeruild hebben voor RC2. Dit SP mag niet gebruikt worden voor het updaten van RC2 (ook nooit voor bedoeld geweest - SP3 moet RC1 upgraden naar RC2). Informatie kan je vinden op de site van yellowTAB. Gebruikers die Zeta bij yellowTAB aangekocht hebben kunnen via yellowTAB.biz hun SP binnenhalen onder hun account. De andere mensen moeten dit doen via de verkoper waar zij Zeta aangekocht hebben.


10-3-2004

yellowTAB is flink bezig om in het nieuws te komen .. 't is te zeggen toch op de duitse zenders ;-) nog maar aangekondigd en de interviews op Giga TV zijn al te vinden op het net. Op http://www.iscomputeron.com/files/zeta20040308.mpg kan je het eerste deel van ongeveel 100MB binnenhalen. Het tweede deel kan je vinden op http://www.kaldience.com/misc/zeta/zeta-part2.mpg. In het tweede deel zie je ook een voorstelling van de ZintrO, de mini pc die met Zeta pre installed verkocht wordt. Informatie komt van http://www.zetajournal.org.


8-3-2004

Werken aan SP3 schieten blijkbaar goed op .. de beta testers zijn al vollop aan het testen en hun bevindingen en bugs aan het doormelden. Het grote werk is blijkbaar zover klaar, nu nog even wachten tot de kleine gaatjes gevuld zijn voor we het SP kunnen binnenhalen. ;) Info komt van http://www.zetanews.com/module.php?mod=node&id=213.


2-3-2004

yellowTAB op CeBIT en Giga TV, op yellowTAB wordt aangekondigd dat yellowTAB aanwezig zal zijn op de CeBIT dagen van 18 tot 24 maart, CeBIT is zoals gekend 's werelds grootste IT en telecomunicatie beurs ter wereld. En wordt zoals altijd gehouden in Hannover (Duitsland), meer info kan je bekomen op de site van CeBIT waar je ook info kan vinden over bv. hoe je daar moet geraken end. Je kan yellowTAB terug vinden in Hall 11, Stand E14.

CEO Torsten Linde en CVO Bernd Korz zullen live op NBC Giga TV op 8 en 9 Maart te zien zijn. De uitzendingen van Giga TV zullen liver te zien zijn over het kabel en sateliet kanaal van Giga TV.


24-0-2004

De winnaar van de Wallpaper contest (desktop achtergrond) is bekend ... het is Szymon Masiak geworden met zijn Zeta's kernel. Meer info vind je hier.


23-2-2004

Meer info over Zintro ... de mini pc die verkocht wordt met Zeta geinstalleerd. Dit zijn de specs: mini PC met 1GHz VIA CPU, 512MB RAM, KVM Switch, 4 USB2.0 ports, 40 GB harddisk, modem, twee NIC's (VIA Rhine), sound, Apollo CLE266 Castlerock graphics chipset, PCMCIA slot, external USB webcam en een externe USB2 DVD/CD-RW combo. Meer info kan je hier vinden.


23-2-2004

yellowTAB heeft de broncode van Dockbert app open source gemaakt en overgemaakt aan het BeClan Project die het dan ook verder zullen onderhouden.

Korte uitleg van Berndt Korz ,CVO yellowTAB, "Omdat we weten dat Dockbert in de community graag gezien is hebben we besloten om iets terug te geven aan de community en hiervoor de broncode open source te maken, dit omdat we niet willen dat de ontwikkeling zou stilvallen omdat Dockbert niet meer in Zeta zal gebruikt worden in de toekomst. Het zou dus niet eerlijk zijn tegenover de velen die hier al zoveel van genoten hebben, en nu zal de ontwikkeling dus ook niet stilvallen. Nu heeft dit een tweeledig voordeel .. te weten, ten eerste de gebruikers zien de Dockbert verder ontwikkeld en de coders van alle slag hebben een applicatie die hen in staat stelt om te leren programeren voor Zeta."

P.S. Dit is een vrije vertaling van het artiekel op de site van yellowTAB dat je hier kan vinden.


22-2-2004

In navolging van het artiekel over sat3 en hun interview op hun zender kan je op http://www.beusergroup.de/cgi-bin/index.cgi?action=viewnews&id=328#topcomment meer informatie vinden over het video bestand dat je daar kan downloaden, het betreft een voorstelling van Zeta/BeOS (zelfs JLG is even in beeld nog) en de mogelijkheden. Voor het video bestand moet je klikken op http://www.redifor.de/shop/x-change/FILESERVER/zeta32MB.mpeg


19-2-2004

Op het duits tv-kanaal 3sat wordt er aanstaande zaterdag een introductie van Zeta en het yellowTAB team geprogrammeerd. Het programma start op 18.30 en is meestal achteraf online beschikbaar. Voor meer details kijk je op 3sat. PS. Het is een duits programma dus het interview en voorstelling is volledig in het duits.


16-2-2004

De inzendingen zijn binnen voor de wedstrijd op Zeta News .. je kan nu gaan stemmen.


11-2-2004

Nog een review van Zeta RC2 .. deze keer bij de makers van Opera.

Een heuse Zeta Wallpaper wedstrijd opgezet .. kijk snel op Zeta News.


7-2-2004

Nieuws vanuit het yellowTAB kamp ... chlouth meld ons op ZetaJournal dat SP3 in de laatste fase zou zitten (volgens Bernd T. Korz (CVO van yellowTAB)), de software etc is klaar het is enkel het uitschrijven van de scripts waar nog wat werk aan is .. het SP zou ongeveer iets van 80 MB zijn dus dat valt nog mee. ;)


6-2-2004

yellowTAB open z'n deuren in andere landen .. je kan nu ook online bestellen in Italië en Noord America .. kijk ff op ZetaJournal voor meer info.


31-1-2004

RC2 van Zeta is klaar voor bestelling. Voor de bestelling kan je best naar mensys.nl of volg de instructies (als je in het bezit bent van RC1) op yellowTAB. Diegene in het bezit van RC1 die hun cd niet willen terugsturen kunnen wachten op SP3 dat in de loop van februari zal verschijnen en ongeveer 90 MB groot zal zijn.


26-4-2004

Op ZetaJournal is een stemming over hoe jij denkt te gaan upgraden in Zeta ... (dit is het geval als je al beschikt over RC1) of via een wisseling met RC1 naar RC2, of via SP3 of wacht je tot R1 gaat uitkomen ... snel even naar ZetaJournal om je stem uit te brengen ..


24-1-2004

choulth heeft een eerste versie van RC2 kunnen bemachtigen en heeft een review geplaatst op ZetaJournal let wel .. je moet geregistreerd zijn op de site om op het forum te komen ... maar dat is maar een kwestie van enkele ogenblikken en kost niets ;)
Voor de ongeduldigen die niet wensen te registreren (voor welke reden dan ook) is er deze link met de review door choulth.


16-1-2004

Groot nieuws van het yellowTab team ... Zeta V1.0 RC2 is op weg naar de persen en kan beschikbaar zijn achter enkele weken ... nu nog hopen dat het beloofde sp3 wat ook gelijkgesteld zou worden met RC2 snel zal volgen zodat ondergetekende zijn systeem ook op de laatste stand kan brengen ;) Met het sp3 of de RC2 zijn enkele honderden veranderingen en buxfixes doorgevoerd ... Kijk snel even op de site van yellowTab voor meer info.


13-1-2004

yellowTab is in volle ontwikkeling met sp3 dat uiteindelijk moet gaan leiden tot RC2. Meer info kan je vinden op het OS News,alsook op het forum van yellowTab, volgens de bronnen op ZetaJourmal zou er in de komende 2 weken meer nieuws te verwachten zijn.


19-12-2003

yellowTAB opent webshop www.yellowtab.biz dit ook in samenwerking met Mensys.


17-12-2003

yellowTAB gaar naar de beurs. Kijk op hun site voor info ... yellowTAB


28-11-2003

yellowTAB and beunited.org co-operate aan Java voor Zeta en OSBOS.
Samenwerken voor het overbrengen van Java naar BeOS. Kijk hier voor uitleg. http://www.yellowtab.com/news/article.php?id=76.


27-11-2003

Bernd Korz and Torsten Linde zullen Zeta demonstreren op de duitse computer kanaal Giga TV. Klik hier voor de interviews/demo http://www1.giga.de/gigahelp/index_gigahelp/0,3597,,00.html.


13-11-2003

yellowTAB en Mensys gaan een partnerdeal aan voor het verspreiden van Zeta, zij zullen de hele markt van de benelux bevoorraden met Zeta en de update die er zullen komen alsook de nodige support leveren aan de kopers van Zeta.


Mensys was ook een van de eerste hier in de streek die BeOS online verkocht, je kan bij hen ook nog andere software vinden voor BeOS/Zeta.


9-11-2003

Een eerste update is beschikbaar voor de mensen die Zeta gekocht hebben. Kijk even op hun site voor beschikbare updates. Informatie hierover kan je hier vinden. http://osnews.com of hier http://www.yellowtab.com