Een eigen pagina voor onze eigenste Jixt.


9-6-2004

CameraJixt onze eigenste belg op de BeOS scene is bezig met het ontwerpen van een GUI (zeg maar grafische omgeving) voor zijn applicatie BeDiGiCam en hij is zo goed geweest me al een preview toe te sturen van zijn ontwerp waarmee ie de informatie al kan opvragen van de camera en de thumbnails al kan bekijken .. de rest is nog in ontwikkeling maar er wordt hard aan gewerkt ;)
Keep it up Jixt. ;-)

BeCam_GUI

5-4-2004

En bij een nieuwe driver hoort ook enkele screenshots .. let wel .. de eerste versie van de driver voor R5 werkt via Terminal en dus nog niet in Exposure.

Nog een zaak waar je op moet letten is dat je usb commander of een andere applicatie die de usb controlleerd even uitschakeld .. dit om niet in conflict te komen met BeCam ...

En nu even de laatste ;) .. voor het binnenhalen moet je even andere flags gebruiken .. voor de info typ je BeCam -j en voor de beelden binnen te halen typ je BeCam -e. En niet gelijk ik op het eerste screenshot met i en d ;)

Begasus_BeCam_R5
Begasus_BeCam_R5_1
Begasus_BeCam_R5_2

3-4-2004

Een update van de driver .. "Je kan nu ook onder R5 werken met BeDiGiCam en de plugin" het enige dat je moet doen is de BeOS-USB patches installeren.

2-4-2004

Jixt heeft weer een nieuwe versie van de plugin voor je digitale camera klaar en je kan die zoals altijd binnenhalen via Jixt's zijn pagina, of via de pagina van BeBits.

BeCam11

Deze versie is meer universeel en je hoeft hierbij niet je specifieke camera te kiezen .. gewoon bij Plugins kiezen voor PTP plugin van Jixt.

Moest het niet dadalijk lukken moet je even terug naar de configuratie van Exposure en daar kiezen voor menu optie 2, moest het dan nog niet lukken dan kan je Jixt een mailtje sturen op 'jixt@linux.be'

Een lijst van de camera's die tot nu geraporteerd zijn en werken.

Supported cameras
camera type BeDiGiCam BDCP2-PTP-Plugin Tested Problems R5 Zeta/Bone
Nikon Coolpix 2000 X X X No X X
HP PhotoSmart 318 X X X No X X
Sony DSC P8 X X X Can't delete pictures X
Sony DSC P12 X X X No X
Sony DSC P72 X X X No X
Kodak DX3500 X X X No X
Kodak DX3900 X X X No X
Kodak LS443 X X X No X
Canon Powershot A80 X X X No X
Canon S80 X X X No X
Kodak DX3600 X X X No X X
HP Photosmart 812 X X X No X
Sony DSC P92 X X X No X
Canon EOS 10D X X X No X

Geef je info snel door op voorgaande mail adres van Jixt als je hierbij wil staan.

Info en lijst komt van Jixt zelf .. dus allen gaan testen en rapporteer of je camera werkt dan kan de lijst alleen maar groeien.


30-3-2004

Jixt is er in geslaagd om van BeDiGiCam een plugin te maken die gebruikt kan worden in Exposure .. een programma dat gebruikt kan worden voor het binnenhalen van beelden van je digitale camera ... het ondersteund plugins en is hier dan ook makkelijk (volgens Jixt) :p uit te breiden met plugins.

Zij het of niet maar het werkt wel en het toont nog maar eens het kunnen van Jixt als programmeur .. we zien een mooie (die wens ik hem alleszins toe) toekomst binnen de BeOS Community/coders.

Met de nieuwste versie krijg je zelfs de thumbnails te zien in Exposure.

Klik op onderstaande beelden voor screenschots van de laatste ontzwikkelingen.

BeCam5
BeCam4
BeCam6
BeCam7
BeCam8
BeCam9
BeCam10

19-3-2004

Nu heeft ie de aandacht gekregen van Chris (Technix) Simmons, de reporter van The BeOS Journal een heeft een eigen interview op de site staan.

Ga vlug even kijken naar ... http://news.beosjournal.org/?id=746.

Doordat er in de laatste tijd zoveel gebeurd is ivm de ontwikkeling van BeOS/Zeta wil ik hier ff een goede vriend in de bloemetjes zetten.

Jixt is nl. een Belg uit Gent die aktief is in de ontwikkeling van OpenBeOS en zich ook een weg wil banen binnen het Zeta gebeuren. Hij heeft hierbij al enkele malen contact gehad met Frans Van Nispen (NL) (auteur van Refraction).

Nu zijn er nog niet zo overdreven veel Belgen die programeren voor Zeta/BeOS/OBOS en daarom even deze pagina erbij gezet. Mocht je dit lezen en als B aktief zijn in het programeren voor Zeta/BeOS/OBOS laat me dan ff iets weten. ;-) Ik weet dat jullie er zijn. :p

In Obos is hij aktief voor het schrijven van een CD - Speler en voor Zeta heeft ie onlangs al een werkende applicatie (zij het sumier) geschreven om via PTP foto's van digitale camera's te halen, en dat deze laatste daarwerkelijk werkt kan je zien aan onderstaande screenshots (genomen door ondergetekende) samen met de foto's die van de camera gekomen zijn.

Hij heeft me ook al verschillende informatie verschaft ivm obos ... over het hoe en waarom van obos en hoe je zelf een compilatie kan maken.

We hebben al menigeen gesprekken gevoerd over BeShare en BeMSN en ik mag ook vertellen dat ik een van zijn testpersonen was voor zijn app uit te proberen, maar het heeft uiteindelijk wel geleid tot een werkend progje, en daardoor is er dus weer een reden om binnen Zeta te blijven en niet naar Windows te booten. Het jammere is nu nog wel dat het programma nog niet werkt in BeOS Pro5 en enkel in de DanO versies en Zeta. Maar van de andere kant moeten we ook niet terugkijken maar vooruitzien en werken aan de toekomst ... wat voor de mensen die nog steeds R5 gebruiken (waaronder ik ook nog inkluus) geen reden is om de ontwikkeling op de voet te volgen.

Verder informatie zal hier blijven verschijnen voor zover de info binnenkomt ...

Een download en info over Jixt kan je ook nog even op zijn eigen website vinden via http://users.pandora.be/jixt.

BeCam
BeCam2
BeCam3
IM002399
IM002400
IM002401
camera
obos1
openbeos4
screen2
screen3